Nederlands (België) Nederlands (Nederland) Deutsch English English Français Italiano Chinese

Over AVT Europe NV

AVT Europe NV is een hecht team van ca.100 technisch opgeleide personen dat dagdagelijks klaarstaat ten dienste van onze klanten.

De basis en tevens de huidige locatie situeert zich in het noorden van Antwerpen (Essen). Door het werken voor kleine lokale KMO's tot grote multinationals wereldwijd heeft AVT Europe NV een zeer flexibele manier van werken ontwikkeld die letterlijk 'op maat van de klant' genoemd mag worden.

AVT Europe NV tracht met een vlakke bedrijfsstructuur haar klanten op een efficiënte en flexibele wijze verder te helpen. Sedert juni 2018 is AVT Europe opgenomen in het netwerk van Vinci Energies. Dit netwerk heeft een decentraal beleid en zal AVT Europe meer steun kunnen bieden in het uitbouwen van de internationale activiteiten van het bedrijf. AVT Europe zal blijven opereren als een onafhankelijk business unit met een flexibele en klantgerichte aanpak.

Het management team bestaat uit:

Luc VAN THILLO, managing director AVT & Cluster Manager Vinci Energies.

Maarten VAN LOOVEREN, managing director AVT & Business Unit Manager Vinci Energies. 

Van vroeger tot nu...

2001:
In 2001 besloot Luc Van Thillo om AVT, of voluit Automatiseringen Van Thillo, op te richten. Het bedrijfje met als kernactiviteit industriële automatiseringen, werd gevestigd in Essen, ten noorden van Antwerpen.

2003: 

Van kleine projecten komen grote projecten en in 2003 was de tijd dan ook rijp om een eerste werknemer in dienst te nemen.


2007: 
Om de groei op de Nederlandse markt te verzekeren, werd AVT Nederland BV opgericht. Bovendien werd door een toenemende stijging in projecten en klanten, de huidige locatie te klein.  Een nieuw bedrijfspand werd aangekocht en de firma verhuisde naar Spijker te Essen.

2009: 
Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van AVT is de overname van ITS AeroGo Europe. ITS AeroGo Europe was gespecialiseerd in de productie van hightech interne transportsystemen om zware lasten te verplaatsen voor de industrie.

2011: 
Deze overname bracht een sterke groei in activiteiten teweeg. Wederom werd een zoektocht naar een nieuwe locatie gestart. In 2011 werd de kans gegrepen om A²BT , gespecialiseerd in robotica voor de kartonindustrie, en de bijhorende gebouwen over te nemen.

2013: 
De naam ITS AeroGo Europe werd omgedoopt tot AVT Europe.

2014:
Om in te spelen op de globalisering en om een stijgende groei te garanderen, kijkt AVT verder dan de landsgrenzen. Zo werd er in 2014 ingespeeld op de toenemende vraag vanuit China en werd er een sales office opgericht in Beijing.

Bovendien nam de groep AVT het bedrijf Armelec, gespecialiseerd in industriële elektriciteitswerken, onder haar vleugels. De bedrijfsactiviteiten en het personeel werden verhuisd naar het hoofdkantoor van de AVT groep. In 2016 volgde een naamswijziging naar EVT.

2015: 
In 2015 werd er beslist om samen te werken met een Duitse partner en zo werd de joint venture AVT Germany opgericht.

2016: 
Wederom werden de huidige gebouwen te klein voor de groeiende activiteiten. De grond aan de overzijde werd gekocht en de bouw van een nieuwe loods en kantoorgebouwen geïnitieerd.

2017: 
Naast de ingebruikname van de nieuwe gebouwen, werden in 2017 de stappen ondernomen voor de overname van Contromon Solutions. De expertise van dit bedrijf lag in meet- en analyse-apparatuur voor industriële processen.

Bovendien werd in 2017 AVT Frankrijk opgericht. Het kantoor is gevestigd in het noorden van Frankrijk.

2018: 
Sinds juni 2018 werd de AVT groep opgenomen in het netwerk van Vinci Energies. Dit netwerk heeft een decentraal beleid en zal AVT Europe meer steun kunnen bieden in het uitbouwen van de internationale activiteiten van het bedrijf.

2019 - …: 
De AVT groep heeft reeds een kleurrijke geschiedenis achter zich. De ambitie om de groeitrend voort te zetten blijft zeer groot. In 2019 zal het bedrijf dan ook verder internationaliseren en zal AVT USA opgericht worden. 

"Vision, ambition, objectives 2019":

AVT Europe NV

AVT Europe NV is een hecht team van ca. 100 goed opgeleide medewerkers dat dagdagelijks klaarstaat ten dienste van onze klanten.

De basis en tevens de huidige locatie situeert zich in het noorden van Antwerpen (Essen). Door het werken voor kleine lokale KMO's tot grote multinationals wereldwijd heeft AVT Europe NV een zeer flexibele manier van werken ontwikkeld die letterlijk 'op maat van de klant' genoemd mag worden.