Nederlands (België) Nederlands (Nederland) Deutsch English English Français Italiano Chinese

Machines op maat en turn key projecten

De sterkte van het bedrijf AVT Europe NV schuilt in het op maat ontwikkelen van een machine of complete oplossing voor een fabriek. Hierin kan gebruik gemaakt worden van robotica, maar de mogelijkheid bestaat eveneens om zelf een robot te ontwikkelen.
Deze geautomatiseerde handling oplossing valt meestal onder de noemer portaalrobot. Door gebruik te maken van een portiek of rolbrug principe kan een groot bereik gecreëerd worden.

De toepassing is meestal te vinden bij eerder traag lopende processen waarbij grotere afstanden afgelegd dienen te worden. Bvb het stapelen van grote volumes, lange profielen, … of wanneer de te hanteren lasten zich op langere tussenafstanden bevinden.

 

Op maat gemaakt
Op maat gemaakt
Op maat gemaakt
Op maat gemaakt
Op maat gemaakt

Doorheen de jaren is AVT Europe NV als bedrijf gegroeid maar zijn eveneens onze klanten en projecten gegroeid. Door onze engineering op maat, in house expertise en doordachte R&D-afdeling zijn we een betrouwbare integrator én partner geworden om turn key projecten aan te nemen van A tot Z.

Het uitwerken van een nieuwe productielijn, het verfijnen van een complete fabriek, het verbeteren van de spreekwoordelijke flow,... of zelfs het bouwen van een nieuwe vestiging is door de combinatie van onze engineering, kennis en productie van machines een perfecte match.

Meer en meer klanten huren onze diensten en machines in om specifieke projecten op te starten en praktisch uit te werken. Vaak werken zij reeds met een intern projectteam of extern studiebureau maar zoekt men naar een partner die het praktische luik invoegen kan brengen. hierbij denken wij aan: 

- Lean manufacturing
- S5
- Kaizen
- ...

De bouw van een nieuwe fabriek gaat vaak gepaard met het verhuizen van enkele machines, het vernieuwen van bestaande machines en de aanschaf van nieuwe productie eenheden. Het organiseren van dit werk is een hele klus waarbij wij graag deze taak als integrator overnemen. Het speuren naar de juiste koopdelen,  het afstemmen op elkaar en het bouwen van ontbrekende schakels is ons op het lijf geschreven.

AVT Europe NV heeft de mogelijkheden om deze plannen in AUTOCAD of INVENTOR tekeningen om te zetten naar een werkbaar geheel volgens uw wensen. Doordat wij de productie van machines in eigen beheer uitvoeren, kunnen wij de oplossingen die niet standaard op de markt te vinden zijn, zelf ontwerpen en aanbieden … op maat gemaakt!

Een voorbeeld case machinebouw:

Voor een Nederlandse klant in de voedingsindustrie ontwikkelde AVT Europe NV vanaf scratch deze pizza depanner. De machine, vervaardigd uit roestvrij staal, is operationeel in extreme warme en vochtige condities en grijpt volledig automatisch pizzabodems uit een bakplaat.
Met behulp van een vacuüm systeem worden de deegbodems aangezogen en verplaatst op een transportband. De bakplaten gaan dan op hun beurt retour naar de deegmachine.

Automatisatie - Robotica op maat
Automatisatie - Robotica op maat
Automatisatie - Robotica op maat
Automatisatie - Robotica op maat
Automatisatie - Robotica op maat
Op maat gemaakt