Nederlands (België) Nederlands (Nederland) Deutsch English English Français Italiano Chinese

Innovatieve interne transportsystemen voor zware lasten

Doorheen de jaren heeft AVT Europe nv een uitgebreid en succesvol palmares kunnen opbouwen. In de verschillende marktsegmenten gaande van automobiel, spoorwegindustrie, lucht-en ruimtevaart ... tot staal en assemblage industrie zijn reeds vele projecten afgerond waarbij onze  maatwerk machines lasten verplaatsen, positioneren, heffen of zelfs bewerken...

AVT Europe heeft ervaring met het verplaatsen van lasten tot 3200 TON!Ontdek de oplossingen die AVT Europe nv voor U te bieden heeft:

Transport solutions

Met Aero-Caster luchtkussen systemen worden lasten verplaatst op een dunne luchtlaag volgens het hoovercraft principe. De luchtfilm maakt het mogelijk om hele zware lasten nagenoeg wrijvingsloos te verplaatsen.

Transportplatformen op wielen (self propelled vehicles) bieden een hoge bewegingsvrijheid.

terwijl systemen op rails zich ideaal lenen voor zware lasten in een rechtlijnige beweging.

De vele jaren R&D leverden ook nieuwe mogelijkheden op zoals het Multiwheel! één van onze innovatieve wieloplossingen voor delicate vloeren! vraag er naar bij onze sales.

Transport solutions

De producten van AVT Europe worden dan ook bijzonder goed bevonden door onze klanten bij het uitwerken van proces verbeterende projecten zoals LEAN MANUFACTURING,... De basis van onze standaard producten tot innovatieve totaal oplossingen zoals automatisch geleide voertuigen.

AVT Europe is in staat om turn key projecten aan te bieden in nagenoeg alle stappen van het interne logistieke proces.

Lucht- en ruimtevaart

Lucht- en ruimtevaart

AVT Europe ontwikkelt vele transportsystemen voor de lucht- en ruimtevaart: dit gaat van luchtkussen transporters tot AGV's, van autoclaaftransporters tot rackettransporters, van vliegtuigtransporters tot mobiele werkplatforms voor klanten zoals Airbus, Avio, ESA, EADS en zoveel meer.

Lees verder
Defensie

Defensie

AVT Europe NV heeft een brede waaier aan projecten voor militaire doeleinden of voor defensie, gaande van zwaargewicht draaitafels tot het verplaatsen en roteren van raketten.

Lees verder
Spoorwegindustrie

Spoorwegindustrie

AVT Europe levert vele transportsystemen en machines aan de spoorwegindustrie zoals as wisselwagens, twin wieltransporters om trein onderdelen te verplaatsen

Lees verder
Scheepsbouw/Marine

Scheepsbouw/Marine

AVT Europe NV gebruikt Aero-Caster luchtkussen systemen om zware lasten zoals schiponderdelen of azipod van een ocean liner wrijvingsloos te verplaatsen of te positioneren in de scheepsbouw of marine.

Lees verder
Power, Energie, Nucleair

Power, Energie, Nucleair

Het gebruik van luchtkussen technologie en meer specifiek transformator transporters of pallet transporters voor nucleair transport hebben hun nut reeds bewezen in de power, energie en nucleaire sector door het verplaatsen van trasformatoren, enz.

Lees verder
Kunststofindustrie

Kunststofindustrie

In samenwerking met EAS change sytems werkt AVT Europe NV projecten volledig op maat uit voor de kunstofindustrie waarbij matrijswagens worden geleverd, wisselwagens en matrijstafels tussen spuitgietmachines.

Lees verder
Productie assemblage

Productie assemblage

AVT Europe NV levert interne transportsystemen op luchtkussens, wielen of rails die alom vertegenwoordigd zijn in de assemblage industrie of kortweg productie assemblage, meer bepaald in de assemblagelijnen van compressoren, heftrucks enz

Lees verder
Staal- en Kabelindustrie

Staal- en Kabelindustrie

AVT Europe is oa gespecialiseerd in het leveren van kabelhaspeltransporters, roltransporters en coiltransporters aan de staal- en kabelindustrie.

Lees verder
Papierindustrie

Papierindustrie

Het verplaatsen en voornamelijk het positioneren van papieren rollen wordt kinderspel wanneer de luchtkussens van AVT Europe ingezet worden in de papierindustrie.

Lees verder
Megaton verplaatsingen

Megaton verplaatsingen

Megaton verplaatsingen op AVT Europe luchtkussens wordt kinderspel.

Lees verder
Automatisch Geleide Voertuigen (AGV)

Automatisch Geleide Voertuigen (AGV)

AVT Europe produceert AGV systemen of automatisch geleide voertuigen op luchtkussens waarbij de luchtkussentransporter kan bediend worden in manuele, semi-automatische of volledig automatisch mode met een radiografisch bestuurd systeem.

Lees verder
Standaard luchtkussensystemen

Standaard luchtkussensystemen

De standaard luchtkussensystemen gebruiken de efficiëntie van luchtkussens om zware lasten op te heffen of te verplaatsen op een wrijvingloos luchtlaagje door gebruik te maken van Load Module Systemen, Gapmaster Aero-Caster, Aero-Pallet, AirShuttle, Aero-Plank, Rollmaster of Rollmover luchtkussen transportsystemen.

Lees verder
Air-Jack Systeem

Air-Jack Systeem

Het Air-Jack systeem of air jack hefkussens zijn speciaal ontworpen om zware lasten te tillen of te heffen voor industriële hef- en kriktoepassingen.

Lees verder