Nederlands (België) Nederlands (Nederland) Deutsch English English Français Italiano Chinese

Megaton Verplaatsingen

Een tunnelboorkop van 3000 ton wordt zwevend verplaatst op luchtkussens

Megaton verplaatsingen
Megaton verplaatsingen

750T tanksecties met vloeibaar aardgas (LNG) worden op een luchtkussen pallet gebracht (om de tanksectie te ondersteunen) en vervoerd over een baai tot de site van de klant om vervolgens geïnstalleerd te worden in zeegaande LNG-tankers. Eens de transfer uitgevoerd worden de luchtkussens van onder het pallet gehaald en gebruikt voor andere applicaties.

Luchtkussens verplaatsen probleemloos megaton tanksectie
Luchtkussens verplaatsen probleemloos megaton tanksectie

Manoeuvre van een 2.200 ton marineschip uit productie en transfer op een drijvend dok via 42 luchtkussens van het type Super 60. Dankzij de luchtkussens kon het schip 90° draaien, iets wat bijna onmogelijk is met conventionele rollers, rails of skid balken.

Dankzij de luchtkussens kom het schip 90° draaien

Betonnen caissons met een gewicht van 2.800 ton worden gebruikt om een zeewering te fabriceren en worden opgetild door een drijvende kraan als ze klaar zijn. Dankzij de luchtkussens was de klant in staat om 9 caissons te fabriceren in dezelfde ruimte eerder beperkt tot 3 caissons. Wanneer de fabricage van een caisson voltooid is, worden de luchtkussens onder een caisson geplaatst en in positie gebracht van begin tot eind nabij de zeedijk in een lijn over de baai. Op deze manier wordt een artificiële zeewering gecreëerd voor een nieuwe haven.

2800T brugpeiler zwevend op  luchtkussens
Megaton verplaatsingen