Nederlands (België) Nederlands (Nederland) Deutsch English English Français Italiano Chinese

Spoorwegindustrie

AVT Europe nv leverde in het verleden meerdere machines in de spoorwegindustrie. Of het nu voor trein, tram, bus of zelfs TGV is. In elke sector heeft AVT Europe nv zijn sporen reeds verdient.

Enkele recente projecten:

Multifunctionele Transporter Shifter voor treinstellen

AVT Europe heeft onlangs een 2x25T tandem wieltransporter opgeleverd voor het verplaatsen van treinstellen in de assemblageplant bij een spoorwegklant in China. De duo transporter, of simpelweg Shifter, heeft triple zwenkwielen vergelijkbaar met luchtkussens. Het is uitgerust met een gesynchroniseerde mechanische heffunctie waarvan de toleranties lager zijn dan 1mm. Verder zijn de wieltransporters voorzien van een pneumatische suspensie waardoor ze over rails met een gap van 60mm kunnen rijden en over treden van 8mm. Ontdek meer over deze innovatieve transportoplossing op de dedicated Shifter website

2x25T Duotransporter verplaatst treinwagon

Automatisch draaistel transfersysteem

Beide 8,5T AGV's zijn in een werkplaats geïnstalleerd om draaistelframes voor de CRH3 en de CRH5 hogesnelheidstrein op te halen en af te leveren. De AGV op wielen is uitgerust met verschillende functies voor de automatische overdracht van draaistelframes tussen kranen en werkstations. De transportsystemen kunnen in automatische, halfautomatische en handmatige modus worden gebruikt.

automatic transfer between workshop repair & assembly stations

Push & pull unit voor tram- of treinonderstellen

Dit 4,5T duw -en trektoestel verplaatst wielunits voor trams of treinen in het werkatelier. Aan de voorzijde is een support voorzien waar kettingen aan kunnen bevestigd worden voor het trekken van de bogie of het onderstel. Eveneens is er een stootbumper voorzien om de wielunit te duwen. Dit geheel is remote bedienbaar zodat de operator op een veilige afstand kan gaan staan en steeds een goed overzicht heeft van de machine.  De max snelheid is 30m/min. De maximale duw-en trekkracht bedraagt 500kg.

duwen van de boogie
trekken van de boogie
Spoorwegindustrie
positionering onder de wagon

As wisselwagen

Deze 45T as wisselwagen is in gebruik bij Belgische spoorwegen als tool om assen eenvoudig te kunnen monteren/ demonteren. Met behulp van luchtkussens kunnen de technici de wagen positioneren onder de rails. Het systeem verwijdert de rails en met behulp van een heftafel kunnen de assen (bogies) gedemonteerd worden.

As wisselwagen voor de spoorwegindustrie
As wisselwagen voor de spoorwegindustrie
Spoorwegindustrie
Spoorwegindustrie
Spoorwegindustrie

Elektrische transporter voor 60T dieselmotor

AVT Europe heeft 2 sets omnidirectionele elektrische wieltransporters geleverd om 60T dieselmotoren te transporteren in een montage- en testing plant bij een spoorwegklant in China.

Wieltransporter voor 60T dieselmotor

Twin wieltransporter voor treinwagons

Twin transporter, in gebruik bij een Italiaanse treinproducent waarbij het systeem trein onderdelen tot 35 ton (gemonteerd op pallets) kan opnemen en verplaatsen. Om de variabele lengte in treinstellen te overbruggen kunnen deze transport systemen in "single" of "tandem" mode gebruikt worden. Resulterend in een zeer breed werkbereik met eenvoudig manoeuvreren.

35T Twin transporter
Twin transporter op wielen

Mobiele Heftafels voor treinchassis

3T mobiele Hef-en positioneertafel voor treinchassis
heftafel op luchtkussens
heftafel op luchtkussens

Aero-Pallet transporter

Deze aero-pallet transporter op luchtkussens verplaatst bussen tot 3.200 kg voor onderhoud of isnpectie. De transporter heeft een geïntegreerde heftafel die lasten tot 2000kg in alle richtingen kan kantelen met een maximum van 4°.

pallet transporter op luchtkussens
Pallet met geïntegreerde heftafel