Nederlands (België) Nederlands (Nederland) Deutsch English English Français Italiano Chinese

Standaard AeroGo luchtkussensystemen

Load Module Systemen™

Load Modules™ en Load Module™ Systemen maken gebruik van de efficiëntie van luchtkussens (Aero-Casters®) om lasten van eender welke grootte, vorm of gewicht op te heffen en te verplaatsen. Load Module™ Systemen, één van AeroGo’s meest veelzijdige producten, bestaan uit vier of meer Load Modules™. Eender welk soort last kan worden ondersteund en opgetild. Met hun capaciteit van ½ ton tot 60 ton per stuk, verplaatsen Load Modules™ alles wat niet aan de grond is vastgemaakt. Het dunne profiel van de Load Modules™ maakt dat alle AeroGo-producten zeer makkelijk onder de meeste machines kunnen worden geschoven zonder apart hefsysteem. Load Module Systemen™ zijn volledig omnidirectioneel en u hoeft geen extra kracht meer te zetten om met de last van richting te veranderen, wat het grote voordeel is van AeroGo Load Modules™ t.o.v. wielen. Load Module™ Systemen zijn licht en kunnen eenvoudig onder de last worden geplaatst. Controleconsoles regelen de druk in elk kussen apart om een eventuele ongelijke verdeling van het gewicht te compenseren. Omdat Load Modules™ zweven op een bijna wrijvingsloos luchtlaagje, kunnen lasten vaak met de hand worden verplaatst, zonder dat daarvoor extra hulpmiddelen nodig zijn.

Standaard luchtkussensystemenStandaard luchtkussensystemen

GAPMASTER™ Aero-Caster

De GAPMASTER™ Aero-Caster® werd speciaal ontworpen om lasten zonder wrijving over barsten en oneffenheden in de vloer te verplaatsen. De GAPMASTER™ Aero-Caster® die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor toepassingen in de theaterwereld, zoals het verplaatsen van decorstukken en theatergestoelte, kan ook doeltreffend worden gebruikt voor het laden van drukketels, het verplaatsen van drukplaten over T-spleten, het in- of uitladen van liften of op hydraulische hefsystemen, heftafels, draaitafels en afdekplaten voor putten.

Rond de Gapmaster™ Aero-Caster® zit een geperforeerd membraan dat de snelheid van de luchtstroom doseert. Snel luchtverlies door barsten in de vloer wordt voorkomen door de doserende functie van dit membraan. Aangezien de last eigenlijk over het oppervlak zweeft, wordt de kans op beschadiging van de vloer sterk verminderd.

Standaard luchtkussensystemenStandaard luchtkussensystemen

Aero-Pallet™

Systemen Aero-Pallets™ werden speciaal ontwikkeld om zware lasten makkelijk en precies te verplaatsen op een bijna wrijvingsloos luchtlaagje. Ze verlichten het werk voor de gebruiker en brengen geen schade toe aan de vloer. Hun flexibiliteit maakt hen het ideale hulpmiddel bij kettingstraatproductietoepassingen en tijdens de productie- testfase. Catalogusmodellen hebben een capaciteit van 230 kg tot 14 ton – en op maat gemaakte oplossingen kunnen op elk type lading worden voorzien, ongeacht gewicht of configuratie. Optionele handvaten, gashendels en leeglastwielen maken het werken met Aero-Pallets™ nog makkelijker, zowel beladen als onbeladen. AeroGo-producten zijn betrouwbaar en zo goed als vrij van onderhoud – lucht is alles wat u nodig hebt.

Op lucht vervoert u uw zware lasten goedkoper dan met enig ander transportmiddel. Aero-Pallets™ kunnen de taken van dure rol- en transportbanen, kranen en vorkliften geheel of gedeeltelijk overnemen en op die manier een aangenamere werkplaats creëren voor uw personeel. De flexibele Aero-Pallets™ laten toe om zonder problemen individuele onderdelen omnidirectioneel te bewegen en ze uit de assemblagelijn te halen of er opnieuw in te plaatsen (bv. bij tests, reparaties of speciale behandelingen). Aero-Pallets™ zijn beschikbaar met vaste of automatische rolaanslagen om te vermijden dat papier- en staalrollen gaan verschuiven terwijl het pallet beweegt, en zijn eenvoudig om te bouwen voor topdekgereedschap of heftafels. Ze zijn ideaal voor gebruik in stofvrije ruimtes en in gevaarlijke en explosieve zones omdat perslucht de enige nodige energiebron is.

Standaard luchtkussensystemen

AirShuttle™

De AirShuttle™ is een variant van de Aero-Pallet™ en omvat 4 Aero-Casters®, een T-handvat, een activeringshendel op het handvat, een geleidewiel en leeglastwielen. De AirShuttle™ werd uitgerust met de courantste opties, plus een bijzonder handig bedieningshandvat, dat van de AirShuttle™ de meest gebruiksvriendelijke Aero-Pallet™ aller tijden maakt.Ze zijn ideaal voor gebruik in stofvrije ruimtes en gevaarlijke en explosie-gevoelige omgevingen omdat perslucht de enige nodige energiebron is.

Standaard luchtkussensystemenStandaard luchtkussensystemen

Aero-Plank™

Systemen Aero-Planks™ werden speciaal ontworpen voor lasten die slechts weinig variëren in breedte, maar veel variëren in lengte. Ze zijn erg gemakkelijk en snel te installeren, en vereisen slechts één enkele aansluiting voor een luchtslang. Aero-Planks™ kunnen in combinaties van twee of meer worden gebruikt om lange, complexe machines te verplaatsen, zoals drukpersen en postsorteermachines. Met Aero-Planks™ wint u tijd en vermijdt u dure werkonderbrekingen, want uw machines hoeven niet meer te worden gedemonteerd en gemonteerd.

Aero-Planks™ zijn verkrijgbaar in verschillende lengten en laadvermogens zodat ze kunnen worden aangepast aan zowat elk type last. Aero-Planks™ worden vaak ingezet bij flexibele fabricatiesystemen en productielijnen, waar ze omslachtige rail- en spoorinstallaties, of in de vloer geïntegreerde transportsystemen vervangen. Aero-Planks™ bieden een ongekende flexibiliteit en een omnidirectionele bewegingsvrijheid. Kranen en vorkliften kunnen voortaan voor andere zaken worden ingezet. Onevenwichtige lasten kunnen worden gecorrigeerd door één enkele drukregelaar te gebruiken in combinatie met ingebouwde debietregelaars.

Standaard luchtkussensystemen

Rollmaster™

AeroGo’s Rollmaster™ laat zware rollen papier, bladmetaal en kabeltrommels letterlijk zweven op een dun laagje perslucht en helpt papierverwerkers en rotatiedrukkerijen tijd, arbeidskracht en geld te besparen. Dankzij onze gepatenteerde technologie kan één persoon moeiteloos zware lasten verplaatsen zonder vorklift of sporen. Duwen met slechts 1 kilo kracht kan honderden kilogram in beweging brengen zodat slechts één persoon met gemak de grootste en zwaarste rollen papier, bladmetaal of kabeltrommels kan verplaatsen, draaien en nauwkeurig positioneren.

De Rollmaster™ gebruikt standaard perslucht om zware rollen onmiddellijk te laten zweven en ze te laten bewegen in alle richtingen. Het toestel wordt geleverd met een vast handvat over de ganse breedte, leeglastwielen, een drukregelaar en een aan/uit kogelkraan. Optioneel kan een dodemanshendel op het handvat worden gemonteerd. Met de AeroGo Rollmaster™ kunnen rollen makkelijk, veilig en omnidirectioneel worden verplaatst zonder geluidshinder of toxische uitlaatgassen. AVT Europe ontwikkelt eveneens een volledige reeks toepassingen op maat voor zachte papierrollen en andere toepassingen voor het verplaatsen van rollen.

Standaard luchtkussensystemen

Rollmover™

De AeroGo Rollmover™ laat zware rollen papier, bladmetaal en kabeltrommels letterlijk zweven op een dun laagje perslucht. Dankzij onze gepatenteerde technologie kan één enkele persoon makkelijk zware lasten verplaatsen zonder het gebruik van een vorkheftruck of een railsysteem. Een klein duwtje met de kracht van één kilo kan op die manier honderden kilogram in beweging brengen zodat slechts één persoon met gemak zelfs de grootste en zwaarste rollen papier, plastiek, bladmetaal of spoelen kan verplaatsen, draaien en nauwkeurig positioneren.

Een deel van de Rollmover™ wordt onder elke kant van de rol geschoven waarna standaard perslucht gebruikt wordt om de rol aan het zweven te krijgen en te bewegen in elke gewenste richting. Eens de verplaatsing achter de rug is, kan de Aero-Caster® vlot afgelaten worden en het lichte apparaat kan naar de volgende job gedragen worden. Met de AeroGo Rollmover™ krijg je een gemakkelijke en betrouwbare controle in alle opzichten over de rol zonder vervelend lawaai of kwalijke geuren. En aangezien de onderdelen niet snel verslijten, vereist de Rollmover™ weinig tot geen onderhoud.

 

Voor een volledig overzicht van de luchtkussen-accessoires, surf naar Dienst na verkoop

Standaard luchtkussensystemen