Jonker & Schut

Een turn-key oplossing voor het volledig automatisch ontstapelen van zakgoed.

Jonker & Schut automation solution robots depalletizing

AVT Europe NV heeft een installatie gebouwd die geschikt is om een totale capaciteit van 800 zakken per uur te verwerken.

De installatie bestaat uit 2 robots met een grijper gebaseerd op vacuümtechnologie voor het ontstapelen van zakgoed met een gewicht van  25 kg.
De operator voert via de kettingbanen een pallet in waarna de verdere cyclus volledig automatisch verloopt.

Om voldoende capaciteit te behalen en recepten mogelijk te maken zijn er 4 invoerlijnen en in totaal 16 palletposities.

Het intelligent visiesysteem van onze partner Fizyr detecteert de positie van de zakken op de pallet. De precieze coördinaten worden doorgestuurd en vervolgens kan de KUKA-robot de zakken ontstapelen en afleggen op de transportband welke deze afvoert voor verdere verwerking. Het grote voordeel van dit visiesysteem is dat het volledig patroononafhankelijk werkt. De operator hoeft enkel het aantal zakken in te geven en het systeem zoekt de juiste positie en oriëntatie,  ongeacht welk stapelpatroon de zakken hebben.

Elke robot kan op 2 posities zakken ontstapelen. Wanneer de pallet volledig leeg is, wordt deze door middel van een schaartafel naar een onderliggende kettingbaan gebracht en afgevoerd.

De ontstapelrobot is een gestandaardiseerde oplossing van AVT Europe NV welke telkens op maat van onze klanten wordt toegepast.

Terug naar overzicht

Ontdek meer