Aerofilm

Aerofilm Air Caster technologie

Freedom to Move

‘Freedom to Move’ is precies wat luchtkussens, ook bekend als Air Casters of Air Skates bieden. Ultieme vrijheid in het bewegen van zware lasten. Met een geschikte vloer en voldoende perslucht is iedere horizontale beweging mogelijk; zonder beperkingen en ongeacht het gewicht.

Sinds jaren hebben AVT Europe NV en Aerofilm Systems de handen in een geslagen om klanten de best mogelijke oplossing te kunnen bieden. Het combineren van kennis en ervaring heeft ertoe geleid dat de machines nog beter worden. Beide met roots in de engineering en nu met AVT Europe NV als specialist in Transport Solutions en Aerofilm Systems als Air caster technologie specialist.

Air Casters

Air Casters zijn een ideale oplossing voor het verplaatsen van grote, zware, gevoelige, of bijzondere objecten. Het object dat verplaatst moet worden, komt op een flinterdunne luchtfilm te zweven. Deze luchtfilm ontstaat door nauwkeurig gecontroleerde uitstroom van lucht uit het membraan. Eerst wordt de massa opgetild en vervolgens ontstaat er een dunne luchtfilm. Deze luchtfilm zorgt ervoor dat het object gaat zweven, waardoor de wrijving tot een duizendste gereduceerd wordt. Eenmaal zwevend kan het eenvoudig verplaatst worden.

Lees meer over onze transportoplossingen met Air Casters

Over Aerofilm Systems:

Aerofilm Systems is een familiebedrijf opgericht in 1981. Actief vanuit Eindhoven (Nederland), Kleve (Duitsland) en Westfield, Indiana (USA) helpen we klanten met het eenvoudig verplaatsen van lastige, grote, zware of gevoelige lasten. De Air Casters worden geproduceerd in een eigen productiefaciliteit van 1500 m2 in Eindhoven. Met in-house engineering kan Aerofilm Systems de klanten helpen met het pneumatisch implementeren van de luchtkussen techniek. Met oog voor detail en uitgevoerd met een doordachte aanpak. Geen verrassingen. Alle projecten volledig geregeld van begin tot eind.

Partnership:

De kennis en kunde van AVT Europe NV om “state of the art” machines te bouwen is complementair aan de expertise van Aerofilm. Door deze expertises samen te voegen kunnen oplossingen geboden worden die bijdrage aan het optimaliseren van het intern logistieke proces van de klant waardoor operationele kosten gereduceerd kunnen worden.